Fremgangsmåte

Paneterte koteletter

Knekk eggene i en bolle, og pisk dem lett med en gaffel, 

Bland griljermel, salt og pepper i en skål. 

Tørk av kotelettene med litt kjøkkenpapir, og vend dem først i egg og deretter i blandingen med griljermel. 

Stek dem pent brune, 4-5 minutter på hver side. 

 

Kokte gulrøtter

Kutt gulrøttene i små terninger, tilsett smør og kok i vann i ca 30 minutter med lokk på. 

Tilsett sukker, salt, pepper og hvetemel, og kok videre i ca 15 minutter. 

Retten serveres med kokte poteter. 

Ingredienser

4 personer

4 stk. svinekoteletter uten bein

2 stk. egg

2 dl griljermel

1 ts salt

0,5 ts pepper

 

500 g gulrøtter

30 g (2 ss) smør

1 ts sukker

10 g hvetemel

salt og pepper

 

800 g poteter 

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 819 kcal/ 144 kcal
Karbohydrater 62 g/ 11 g
Proteiner 44 g/ 7,5 g
Fett 42 g/ 7,5 g
- hvorav mettet fett 17 g/ 3 g
- enumettet fett 16 g/ 2,5 g
- flerumettet fett 5 g/ 1 g
Kostfiber 10 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei