Fremgangsmåte

Ha melk i en kjele.

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frø, vaniljestang og sukrin eller annen søtning i melken. Varmes opp på svak varme, og settes til side når det når kokepunktet.

Bløtlegg gelatinplatene i ca. 5 minutt. Deretter klemmer du vannet ut av gelatinplatene og smelter de i den varme melkeblandingen. Fjern ev snerk og hell over i en annen bolle.

La blandingen avkjøle seg litt før du rører inn mager kesam.

Hell i porsjonsformer, og sett i kjøleskap minst 3 timer før servering. 

Næringsberegningene inkluderer mager kesam. Mager vaniljekesam har et høyere innhold av sukker

Tips! Som tilbehør kan du legge noen friske bære på toppen av hver porsjon. Ev kan du røre bærene med litt sukrin før du legger dem på. Du kan også servere panna cotta med bringebærcoulies (bringebærsaus).

Tidsforbruket er aktiv tid.

Ingredienser

4 personer

2,5 dl lettmelk
3 dl mager kesam/ mager vaniljekesam
1 vaniljestang
3 ss sukrin eller annen søtning tilsvarende 3 ss sukker
3 gelatinplater

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 80 kcal/ 53 kcal
Karbohydrater 6,5 g/ 4,5 g
Proteiner 11 g/ 7,5 g
Fett 1 g/ 0,5 g
- hvorav mettet fett 0,5 g/ 0,5 g
- enumettet fett 0,2 g/ 0,1 g
- flerumettet fett 0 g
Kostfiber 0 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja