Fremgangsmåte

Skjær torsken i terninger.

Vask og skrell potet, og skjær dem i små terninger. Rens og finhakk løk. Vask og skrell gulrot, og skjær den i tynne strimler.

Ha olje i en kasserolle og surr potet, løk og gulrot i 2–3 minutter.

Rør ut buljongterningen i vann og ha buljongen i kasserollen.

La alt koke i ca. 15 minutter til potetene er møre.

Ha fisketerningene i suppen og la det hele trekke i 3–4 minutter.

Tilsett matfløte og smak til med salt og pepper. Om du synes suppen er for tykk kan du tilsette litt vann.

Varm opp suppen og tilsett reker.

Server suppen rykende varm med dill drysset over, gjerne sammen med grovt brød etter ønske. Ønsker du å droppe brød kan du heller tilsette fire poteter istedetfor to. Da vil suppen være mer mettende.

Tips! Du kan bytte ut torsk med sei i denne oppskriften. Ønsker du å gjøre suppen laktosefri kan du bruke laktosefri matfløte.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

4 personer

400 g torskefilet, uten skinn og bein
200 g reker, uten skall
2 stk potet
1 stk løk
1 stk gulrot
1 ss olje
1 terning fiskebuljong
5 dl vann
2 dl matfløte
½ ts salt
0,25 ts pepper
2 ss dill, frisk

Tilbehør

Grovt brød

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 306 kcal/ 71 kcal
Karbohydrater 10 g/ 2 g
Proteiner 35 g/ 8,5 g
Fett 13 g/ 3 g
- hvorav mettet fett 6 g/ 1,5 g
- enumettet fett 4 g/ 1 g
- flerumettet fett 1 g/ 0,5 g
Kostfiber 2 g/ 0,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja