Fremgangsmåte

  • Kutt fisk og grønnsaker i biter. Jo mindre biter, jo raskere går grillingen. 
  • På bål: Smør litt olje på aluminiumsfolie og legg på fisk og grønnsaker. Pakk godt inn og legg i bålet. 
    I stekeovn: Smør en ildfastform og legg i fisk og grønnsaker. Stekes i 15-20 minutter på 200 ⁰C.
  • Krydre med salt og pepper, eventuelt med annet krydder etter eget ønske. 

Tips! Bytt ut eller legg til dine favorittgrønnsaker i retten. Kan gjerne serveres med litt kesam eller pesto til topping. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra turmat.no og tilpasset Diabetesforbundet. Foto: Lena Lundal

Ingredienser

4 personer

4 fileter fersk makrell (à ca 175 g per stk)
1 stk rødløk
2 stk vårløk
4 stk gulrøtter 
1 brokkoli
2 fedd hvitløk
En liten bunt sitron timian
Bitte litt honning (kan sløyfes) 
Smak til med salt og pepper 

Litt olje til steking
Aluminiumsfolie 

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 586 kcal/ 145 kcal
Karbohydrater 10 g/ 2,5 g
Proteiner 34 g/ 8,5 g
Fett 44 g/ 11 g
- hvorav mettet fett 9 g/ 2 g
- enumettet fett 16 g/ 4 g
- flerumettet fett 13 g/ 3 g
Kostfiber 3,5 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei