Fremgangsmåte

Del gresskaret i to og skrap ut frøene. Skyll gresskaret, det er ikke nødvendig å fjerne skallet. Del i biter.

Varm 2 ss rapsolje og fres løk, hvitløk og chili til løken er myk og blank. Tilsett gresskarbitene og la dem frese med et par minutter. Hell over kyllingbuljong og koriander og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppa til den er helt glatt. Tilsett mer vann/kraft om nødvendig. Smak til suppa med salt, pepper og sitronsaft.

Stek kyllingbitene i middels varm panne til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. La kyllingbitene renne av seg på litt tørkepapir. Hell suppa i dype tallerkener og legg kyllingbiter i midten.

Server godt grovbrød til.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Veslemøy Vråskar

Ingredienser

4 personer

2 stk kyllingfilet i terninger
600 g gresskar i biter
2 ss rapsolje til steking
1 stk hakket rødløk
½ ts salt
½ ts pepper
2 båt hakket hvitløk
1 stk finhakket rød chili
1 ts malt koriander
2 ss rapsolje
1 l kyllingbuljong (utblandet)
Saften av 1⁄2 stk sitron

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 243 kcal/ 72 kcal
Karbohydrater 5 g/ 2 g
Proteiner 29 g/ 7 g
Fett 11 g/ 4 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 0,3 g
- enumettet fett 6 g/ 2,2 g
- flerumettet fett 3 g/ 1 g
Kostfiber 2 g/ 0,6 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei