Fremgangsmåte

Skjær biffkjøtt i store strimler (0,5 x 6 cm). Brun kjøttet i små porsjoner sammen med løk i en varm stekepanne med smør.

Ha kjøttet i en gryte sammen med sjampinjong. Krydre med salt og pepper. Tilsett tomatpuré, kraft og crème fraîche, og la det småkoke noen minutter til gryten har en fin konsistens. Smak eventuelt til med salt og pepper. Pynt gjerne med finhakket persille.

Server gjerne Biff Stroganoff med strimlet sylteagurk og rødbeter. Potetstappe, fullkornsris/villris, salat eller en klatt med lettrømme smaker også godt til.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen

Ingredienser

4 personer

800 g biffkjøtt i strimler
1½ stk finhakket løk
2 ss smør eller margarin til bruning
200 g frisk sjampinjong i båter
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss tomatpuré
1 dl kjøttkraft (1 dl vann og en buljongterning)
2 dl crème fraîche, 18 %

8 skiver sylteagurk i strimler
8 skiver syltede rødbeter i strimler

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 425 kcal/ 102 kcal
Karbohydrater 9 g/ 2 g
Proteiner 49 g/ 11,5 g
Fett 20 g/ 5 g
- hvorav mettet fett 10 g/ 2,5 g
- enumettet fett 7,5 g/ 2 g
- flerumettet fett 2 g/ 0,5 g
Kostfiber 2,5 g/ 0,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja