Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i store terninger. Kok opp vann og ha i kjøttet. Kok opp på nytt og skum godt av. Tilsett løk og la Bidosen trekke på svak varme en halvtimes tid. Tilsett poteter delt i 4 og gulrøtter i ringer/terninger.

La gryta trekke i ca. 20 minutter til kjøtt og grønnsaker er møre. Smak til med salt og pepper. Dryss over finsnittet vårløk eller gressløk før servering.

Bidos serveres i dype tallerkener og spises med skje. Vanlig tilbehør er brød, flatbrød eller vørterkake.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Esten Borgos

Ingredienser

5 personer

1 kg reinsdyrstek
1 l vann
½ stk løk
4 stk potet
1 bunt vårløk
2 stk gulrot
½ ts salt
¼ ts pepper



Næringsinnhold per porsjon / per 100 gram

Energi/Kalorier 330 kcal / 66 kcal
Karbohydrater 7,5 g / 1,5 g
Proteiner 40 g / 8 g
Fett 15 g / 3 g
- hvorav mettet fett 6 g / 1 g
- enumettet fett 7 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 1 g / 0,2 g
Kostfiber 1,5 g / 0,3 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei