Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.

Legg laksestykkene i et ildfast fat. Finhakk chili og hvitløk. Vask limen og rasp av skallet (kun det grønne). Bland chili, hvitløk og lime sammen med olivenolje og krydder. Fordel marinaden over laksen. La gjerne laksen marinere 30-60 minutter før steking.

Skjær opp grønnsakene i passe biter.

Kok risen etter anvisning på pakken (ca. 20 min.).

Mens risen koker stekes laksen ved 200 grader i 10-15 minutter, til laksen er passe stekt.

Stek grønnsakene med litt olje i en panne eller gryte i 5-10 min. Ha den ferdigkokte risen oppi pannen med grønnsaker. Bland godt sammen.

Varm litt olje i en panne, ha i hvitløk og la surre 1 min. Ha deretter i spinat. La dette steke på lav varme til spinaten detter sammen, ca. 5 min.

Anrett på fire tallerkener. Nyt.

Foto: Colourbox

Ingredienser

4 personer

600 g laks, i porsjonsbiter
½ lime, saft og skall
3 ss olivenolje
1/4 -1/2 rød chili, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
Salt og pepper

Grønnsaksris
1 squash, biter
1 paprika, biter
½ purre, biter
1 gulrot, små biter
3 porsjoner villris eller fullkornsris

Spinat
1 ss rapsolje
1 stor pose frisk spinat
1-2 hvitløksfedd, finhakket
Litt salt og pepper

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 578 kcal/ 115 kcal
Karbohydrater 29 g/ 6 g
Proteiner 39 g/ 8 g
Fett 32 g/ 6,5 g
- hvorav mettet fett 5,5 g/ 1 g
- enumettet fett 14 g/ 3 g
- flerumettet fett 9 g/ 2 g
Kostfiber 6,5 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei