Fremgangsmåte

Skjær steinbitfileten i serveringsstykker og dryss med salt. Stek stykkene gylne i olje, ca. 1 minutt på hver side. Sett ned varmen og krydre med korianderfrø og pepper. La stykkene ettersteke på svak varme i cirka fem minutter.

Tomatsaus:
Riv skall av sitron og finhakk hvitløk. Varm olivenoljen i en kasserolle og ha i sitronskall, hvitløk, oliven og hermetiske tomater. La sausen koke på svak varme i ti minutter og rør inn frisk basilikum ved servering.

Tomatsalat: Skrell skallet av agurken. Skjær agurk og tomat i terninger, og rødløk i strimler. Bland alle ingrediensene sammen.

Kok pasta som anvist og server ved siden av. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra www.godfisk.no. Foto: Synøve Dreyer.

Ingredienser

4 personer

500 g steinbitfilet, uten skinn og bein
1 ts salt
1 ss olje
1 ss korianderfrø
0,5 ts pepper

Tomatsaus
0,25 stk sitron
2 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
2 ss oliven, sort
400 g hermetiske tomater, grovhakkede
1 dl basilikum, frisk

Tomatsalat
0,5 stk agurk
5 stk tomat
0,5 stk rødløk
1 ts sesamfrø, sort
1 ts hvitvinseddik
1 ss olivenolje

Tilbehør
4 porsjoner pasta, fullkorn

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 425 kcal / 96 kcal
Karbohydrater 11 g / 2,5 g
Proteiner 26 g / 6 g
Fett 31,5 g / 7 g
- hvorav mettet fett 4,5 g / 1 g
- enumettet fett 22 g / 5 g
- flerumettet fett 3,5 g / 1 g
Kostfiber 4 g / 1 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei