Fremgangsmåte

Mariner lakseterninger i soyasaus, sitronsaft og revet ingefær i 10 minutter.

Stek lakseterningene i olje til de er gylne på alle sider. Legg til side.

Wok grønnsakene i olje på høy varme i noen minutter. Legg fiskebitene tilbake i woken.

Bland sammen alle ingrediensene til sausen og hell denne over retten.

Server med fullkornsris/naturris.

Næringsberegningene inkluderer ikke fullkornsris/naturris.

Tips! Ønsker du en glutenfri rett kan du erstatte soyasausen med glutenfri soyasaus.

Oppskriften er benyttet i videoen "Et sunnere valg".

Oppskriften og bildet er med tillatelse hentet fra www.matprat.no  (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

4 personer

600 g laksefilet i terninger
3 ss soyasaus
1 ss sitronsaft
1 ss revet frisk ingefær
4 stk vårløk i skiver
1 stk rød paprika i strimler
1 stk rødløk i båter
3 båt finhakket hvitløk
4 stk frisk sjampinjong i båter
4 stk rød cherrytomat delt i to
1 boks hermetiske bambusskudd
4 ss rapsolje til steking

Woksaus

½ dl soyasaus
1 dl fiskebuljong (utblandet)
½ ts maisstivelse (maizena) glutenfri

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 492 kcal/ 131 kcal
Karbohydrater 10 g/ 2,5 g
Proteiner 33 g/ 9 g
Fett 35 g/ 9 g
- hvorav mettet fett 4,5 g/ 1 g
- enumettet fett 18,5 g/ 5 g
- flerumettet fett 11 g/ 3 g
Kostfiber 3 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei