I år, som i fjor, deltok vi i den skandinaviske TV-sendingen «Beat Diabetes», som ble sendt på TV6 og Viaplay. TV-sendingen skal både fungere som innsamlingsaksjon, men også skape bevissthet rundt diabetes og fortelle historier om hvordan det er å leve med diagnosen.

Årets innsamling, som endte på rundt 300.000 kroner, skal gå til å finansiere sommerleir.

Diabetesforbundets sommerleir får barn og ungdom testet ut sin selvstendighet i trygge omgivelser, hvor de lærer å mestre sin egen diabeteshverdag. De blir også kjent med andre som har diabetes, og får muligheten til å ha det gøy og lære av andre som er i samme situasjon.

Tradisjonen med sommerleir går så langt tilbake som 1954! Da arrangerte Diabetesforbundet den første minnerike leiropplevelsen for barn og ungdom med diabetes. Typiske aktiviteter på sommerleir er bading, padling, ballspill og kreative prosjekter, i tillegg til foredrag og workshops om diabetes.

I fjor samlet vi inn hele 600.000 kroner. Noe av grunnen til at beløpet i år er mindre, er fordi sendingen ble flyttet fra TV3 til TV6 på grunn av håndball EM for kvinner. Dette ga både lavere seertall og færre donasjoner på selve dagen.

Derfor hadde vi også et ekstra fokus på å utvide innsamlingen til å gjelde hele november og annonserte bredt på sosiale medier, noe som bidro positivt. Likevel håper vi å være tilbake på TV3 igjen neste år, slik at enda flere får med seg sendingen.

Takk igjen til alle medlemmer, lokallag og fylkeslag som donerte ivrig! Dere er med å sørge for at barn og unge får oppleve sommerleir igjen i 2023, noe som både gir trygghet og minner for livet.