TV-innsamlingen «Beat Diabetes – kampen for livet» ble vist på TV i de skandinaviske landene 13. november.

Diabetesforbundet samlet inn penger til barn og unge, og fikk inn drøye 104 000 kroner under sendingen. I tillegg sendte mange inn penger før og etter sending, og Diabetesforbundet lokallag bidro også. Derfor endte totalen på drøye 300 000 kroner.

Fra Diabetesforbundets sommerleir 2022. Foto: Gry Traaen

Pengene går til aktiviteter for barn og ungdom

Generalsekretær i Diabetesforbundet, Anne-Grete Skjellanger

Generalsekretær Anne-Grete Skjellanger retter en stor takk til alle giverglade nordmenn som bidro i innsamlingen. Pengene kommer godt med når Diabetesforbundet skal planlegge aktiviteter for barn og ungdom i 2023.

– Hvert år får barn og ungdom fra hele landet muligheten til å delta på sommerleirene våre. Pengene vi har samlet inn vil i hovedsak gå til å arrangere sommerleir neste år, og vi er svært takknemlige til alle som har bidratt til dette viktige tilbudet til barn og unge med diabetes, sier generalsekretæren.

Hun takker også deltakerne i programmet, fra programleder Iman Meskini til Jørn Hoel og Ingrid Aguiluz, som var deltakerne på det norske kjendislaget.

– Ikke minst takk til menneskene som delte sine historier om å leve med diabetes, sier Skjellanger.

Støtt oss!

Vil du støtte Diabetesforbundets arbeid, Vipps gjerne et valgfritt beløp til 02160.

Eller bli medlem! Jo flere medlemmer vi har, desto sterkere står vi i arbeidet med å jobbe for et bedre liv for alle med diabetes.

Bli medlem

 

Lavere summer i alle land

Årets innsamlingssum på 300 000 kroner er halvparten av hva Diabetesforbundet fikk inn under fjorårets TV-innsamling. Da endte totalen på omlag 600 000 kroner. 

Tidspunktet for sendingen og innsamlingsformålet er mulige årsaker til at folk ga mindre i år enn i fjor.

– I fjor ble TV-innsamlingen sendt på TV3 her i Norge, en kanal med flere seere enn TV6, og programmet ble vist på selve Verdens diabetesdag 14. november. I fjor samlet vi dessuten inn penger til forskning, et formål som kanskje favner bredere enn aktiviteter for barn og unge, tror generalsekretær Anne-Grete Skjellanger. 

Diabetesforeningen i Danmark samlet inn om lag 786 000 kroner, mens Sverige, representert ved Barndiabetesfonden, fikk inn nærmere 570 000 kroner.
I fjor fikk Sverige inn 1,5 millioner og Danmark 1 million.

– Det kan tyde på at det også er mer generelle årsaker til at det ble samlet inn mindre penger i år. Sannsynligvis handler det om den økonomiske situasjonen i verden, der folk er mer forsiktige med å bruke penger, foreslår Skjellanger.

Innsamlingen skjedde i forbindelse med Verdens diabetesdag 14. november.

Se programmet

Fikk du ikke sett «Beat diabetes – kampen for livet»? Du kan fortsatt strømme det på Viaplay eller gratistjenesten Pluto.