Jeg fikk Dexcom G4 to dager etter at jeg ble lagt inn på sykehuset og fikk pumpe februar 2017.

Jeg vil nå snakke om Dexcom G5 og den nye appen. Jeg synes det hadde vært en trygghet å ha appen. Jeg føler meg ikke trygg i forhold til overnatting når det er klasseturer, overnatting hos venninner og slekt. Grunnen til at jeg ikke tør det, er fordi jeg er redd for ikke ha kontroll på blodsukkeret mitt og om det blir høyt eller lavt. Pappa eller mamma har den siste tiden vært med meg på klasseturer og fotballcuper, dette for at jeg skal føle meg trygg og at jeg skal få vært med på det samme som andre venner/ungdommer. Jeg synes det er kjipt, for jeg har lyst til å være en helt vanlig jente selv om det aldri kommer til å skje.

Dette er saken: Ny teknologi stopper ved norskegrensa – igjen

Jeg tror at jeg hadde følt meg tryggere hvis Dexcom G5 appen hadde kommet da jeg sliter litt blant annet på skolen på grunn av blodsukkeret. Så om dere hadde godkjent appen, tror jeg at mange ungdommer med diabetes hadde fått en bedre hverdag. Da kan for eksempel mamma og pappa følge med blodsukkeret mitt mens jeg er på overnatting/skole/fotball/osv og de kan ringe meg for å minne om at jeg må justere blodsukkeret. For det er ikke alltid jeg er like flinkt til å justere blodsukkeret fordi jeg ikke orker/«gidder» pga at jeg er lei hele diabetesen.

Ved å ha appen og vite at mamma og pappa følger med på alarmer vil jeg ikke føle meg alene og utrygg om diabetesen ute på aktiviteter - da vil jeg føle meg tryggere for jeg vet noen følger med meg. Jeg hører det er diskusjon rundt at målingene blir lagret opp i en sky, jeg ser ikke det som et problem om noen vil se målingene mine. Det viktigste for meg er at jeg vet at mamma og pappa ser mine målinger. Og at jeg får hjelp og motivasjon når jeg trenger det.

Håper dette blir lest og håper dere tenker over hva jeg føler og hvordan en hverdag til en diabetiker er :)

Hilsen Hedda 13 år fra Nord-Trøndelag