Koronaråd- og kunnskap endrer seg raskt. Artikkelen kan inneholde utdatert informasjon. Besøk diabetes.no/nyheter for å lese de nyeste artiklene, og finn informasjon på vår samleside Her finner du svar om diabetes og koronavirus

Det skriver Legemiddelverket i en pressemelding lørdag.

«Det er meldt om hamstring av insulin og Legemiddelverket innfører derfor rasjonering. Det er viktig å minne pasienter om at det ikke er mangel på insulin.»

«Den unormalt store etterspørselen etter insulin gjør at grossistene har problemer med å få varer raskt nok ut til apotek. Myndighetene må derfor sette inn tiltak for å styre utleveringen av dette legemidlet slik at alle pasienter som trenger insulin får det de skal ha.»

Rasjonering gjelder fra lørdag 14. mars og vil vare til forsyningssituasjonen er bedret.

Diabetesforbundet har tidligere skrevet at det ikke er grunn til å frykte insulinmangel som følge av situasjonen rundt koronautbruddet.

Bjørnar Allgot, generalsekretær i Diabetesforbundet, støtter tiltaket og understreker at det er viktig å vise hensyn til andre:

– Det er ikke insulinmangel, men det er distribusjonsutfordringer. Nå må vi med diabetes vise solidaritet med hverandre og overholde kriteriene fra Legemiddelverket, sier han.

– Har du insulin hjemme for over en måneds forbruk, la vær å hente ut mer nå. Nå må de som ikke har nok, få først.

Diabetesforbundet følger situasjonen svært nøye, og vil komme med oppdaterte anbefalinger dersom det blir nødvendig, legger han til.

Få svar på spørsmål om korona her