Diabetesforbundet var tidlig ute med å avlyse fysiske arrangementer da koronapandemien rammet. Første uka i mars avlyste vi alt, og i mai bestemte vi at avgjørelsen skal gjelde ut 2020. Alle arrangementer i vår regi skal foregå digitalt ut året.

Smått, lokalt og for barn opp til 18

Nå åpner vi likevel for små, fysiske lokale arrangementer rettet mot barn opp til 18 år. Dette gjelder fra søndag 21. juni.

– Årsaken er kunnskapen vi har om at barn ikke har særlig risiko for alvorlig koronasykdom, heller ikke barn med diabetes. Vi har tatt avgjørelsen etter råd fra medisinske fagpersoner, og er sikre på at disse arrangementene er trygge, sier generalsekretær Bjørnar Allgot.

Her kan du finne lokale arrangementer for barn

 

Den delvise åpningen kommer likevel med flere forbehold:

  • Maks 20 personer kan delta på et arrangement. Det inkluderer alle til stede, både barna, voksne ledsagere og arrangørene. Flertallet av deltagerne skal være under 18 år.
  • Arrangementene skal være lokale, det vil si på kommunenivå. Unntak gjelder for arrangører, som kan komme utenfra en kommune så lenge de ikke reiser kollektivt.
  • Alle må være nøye med å følge råd for smittevern, og arrangørene må legge sterk vekt på smitteverntiltak. Blant annet skal arrangementene har en smittevernansvarlig som har kontroll på deltagerne og gir dem informasjonen de trenger.
  • Voksne som har moderat eller høy risiko for alvorlig koronasykdom, bør ikke delta. På denne siden hos helsenorge.no kan du vurdere om du har moderat eller høy risiko. Er du usikker, spør legen din.

 

De med forhøyet risiko bør holde seg hjemme

Noen voksne kan altså delta som arrangører eller ledsagere på arrangementene for barn. Diabetesforbundet ber likevel om at de med moderat eller høy risiko for alvorlig sykdom holder seg hjemme. Forbundet vil heller ikke starte opp med arrangementer for voksne med det første.

– For oss er det svært viktig å være ansvarlig og føre var. Vi velger å være forsiktige fordi vi vet at mange voksne med diabetes har moderat eller høy risiko for alvorlig sykdom. Disse medlemmene må vi fortsatt passe ekstra godt på. Vi håper alle er innstilt på å vise solidaritet med de som trenger ekstra beskyttelse, sier generalsekretær Allgot.