TV-innsamlingen «Beat Diabetes − kampen for livet» sendes 13. november direkte på TV6 kl. 19–21, og via strømming på Viaplay.  Programmet kan også strømmes på gratistjenesten Pluto 14. november.

I år deltar artisten Jørn Hoel (64) og influenseren Ingrid Aguiluz (25) på det norske kjendislaget.

Jørn vil bidra der han kan

– Jeg var i risikosonen for å utvikle diabetes type 2 inntil jeg la om levevanene mine. Som mange andre tenkte jeg at «diabetes rammer ikke meg», men det kan virkelig ramme hvem som helst, sier Jørn Hoel i en pressemelding.

Tidligere i år deltok han i det omdiskuterte programmet «16 ukers helvete», der han slanket bort flere kilo og fikk ned blodsukkeret sitt fra 9 til 5,8, ifølge KK.

– Fortsatt sliter jeg med å holde meg under grensen for diabetes type 2, forteller Hoel. – Jeg vil bidra med det jeg kan, og få mennesker til å forstå hvilken vanskelig sykdom dette er. Dette er viktig, sier Jørn Hoel. 

Sammen med Ingrid Aguiluz skal Hoel konkurrere i ulike utfordringer mot kjendislag fra Sverige og Danmark. Det vinnende laget får ekstra penger i innsamlingspotten til sitt land.

KJENDISER: Infuenser Ingrid Aguiluz har diabetes type 1, mens artist Jørn Hoel er i faresonen for å utvikle diabetes type 2.

Ingrid vil øke kunnskapen

– Jeg har levd med diabetes type 1 i flere år, og jeg opplever fortsatt at mange har lite kunnskap om sykdommen, sier Ingrid Aguiluz. 

Da hun fikk diagnosen i 2019, skjedde det etter at hun først ble avvist på legevakten. Fem dager etterpå konstaterte fastlegen diabetesen. – Jeg var sjokkert. Men det var likevel en lettelse å få avklart hva det var, fortalte hun til bladet Diabetes i 2019.

Aguiluz ble først kjent gjennom realityserien «Paradise Hotel» i 2018. I tiden etter har hun blogget og delt innlegg i sosiale medier – også om diabetes – og har en følgerskare på over 78 000 på Instagram. Hun er også aktiv på Snapchat og TikTok.

– For meg er det selvsagt å stille opp i «Beat Diabetes − kampen for livet»  for at flere skal forstå hva diabetes type 1 handler om. Det er virkelig ikke å bare ta en sprøyte eller slutte å spise sukker, sier Ingrid Aguiluz.

På det svenske laget er kjendisdeltakerne skuespiller Olof Wretling og fotballspiller Lotta Schelin. Fra Danmark deltar artist og satiriker Lasse Dein og artist Jasmin Gabay. 

Dagny opptrer for Norge i «Beat Diabetes − kampen for livet» 13. november. 

Musikk fra Dagny, Ericka Jane og Smith & Thell

En av landets største artister, Dagny, blir Norges bidrag til underholdningen. Hun slo gjennom med låten «Backbeat» i 2016, og vant P3-pris for årets låt «Somebody» i 2020. 

Svensk artist er duoen Smith & Thell, mens Ericka Jane opptrer for Danmark. 

Diabetesforbundet samler inn penger til aktiviteter for barn og ungdom i år. Vil du bidra?