Stiftelsen BEAT Diabetes vil ha oss opp av sofaen og ut i aktivitet. #Imovefordiabetes er en av Skandinavias største aktivitetssatsninger, og du kan være med å bidra!

– #Imovefordiabetes er et flott initiativ for å få frem de positive effektene fysisk aktivitet har for folkehelsen, både fysisk og psykisk, enten man har diabetes eller ikke, sier Anne-Grete Skjellanger, generalsekretær i Diabetesforbundet.

20 kroner per aktivitet til diabetesforskning

Du deltar ved å registrere deg på BEAT Diabetes og legge inn dine aktiviteter.

Du kan registrere så mange aktiviteter du ønsker i hele mai, og for hver gang du registrerer en aktivitet doneres 20 kroner til skandinavisk diabetesforskning.

Diabetesforbundet er én av organisasjonene midlene går til, sammen med svenske Barndiabetesfonden og danske Diabetesforeningen.

– Vi håper at mange blir med og registrerer sin aktivitet på BEAT Diabetes. Det spiller ingen rolle om du tar knebøy mens du lager kaffe, sykler, går eller spiller fotball. Det viktige er ikke lengden eller intensiteten på aktivitetene, men at det blir en vane, sier Anne-Grete Skjellanger.

Fysisk aktivitet forebygger ikke bare fedme og psykisk sykdom, men også de største folkesykdommene i vår tid; diabetes type 2 samt hjerte- og karsykdommer. Over 200.000 personer er diagnotisert med diabetes type 2, bare i Norge. I motsetning til diabetes type 1, kan mange forebygge diabetes type 2 ved hjelp av mer aktivitet og et sunnere kosthold.

Mindre stillesitting og mer aktivitet

Initiativet #Imovefordiabetes ble grunnlagt av stiftelsen BEAT Diabetes i mai 2021. Målet er å å oppmuntre til all form for bevegelse. Ikke minst vil stiftelsen spre kunnskap om diabetes type 1 og diabetes type 2.

Årets målsetting er mindre stillesitting og mer aktivitet – både for egen helse og for diabetesforskningen.

– En av de beste medisinene i verden for alle, er trening og bevegelse. Vanlig aktivitet, om du har diabetes eller ikke, forbedrer livskvaliteten din på mange måter. Gjennom initiativer som #Imovefordiabetes, kan vi øke bevisstheten om at all aktivitet teller og kan få deg til å føle deg så mye bedre, sier Peter Jihde, styremedlem i BEAT Diabetes.

Vil ha 50.000 deltakere

Målet med #Imovefordiabetes 2021 var at deltakerne skulle gjennomføre aktiviteter som tilsvarer en runde rundt Norden – 7665 km. Det gjorde de mer enn syv ganger. Til sammen gjennomførte de mer enn én runde rundt Jorden.

I år er målet for #Imovefordiabetes å få flere enn 50.000 personer til å registrere aktivitetene sine.