– Jeg gleder meg til å ta fatt på en stor og viktig oppgave. Diabetesforbundet er en stolt organisasjon, som feiret 75-års jubileum i fjor. Det er utrolig viktig at det finnes en veldrevet organisasjon for alle med diabetes, sier Skaanes.

Britt Inger Skaanes er cand. polit, med hovedfag i pedagogikk og har også en mastergrad i ledelse fra BI. Hun har lang erfaring fra organisasjonslivet og har blant annet vært fag- og utviklingssjef i Norske Kvinners Sanitetsforening og organisasjonssjef i Norges Astma- og Allergiforbund. De siste tre årene har hun vært generalsekretær i Norges Parkinsonforbund.

Sitat

Det er utrolig viktig at det finnes en veldrevet organisasjon for alle med diabetes.

Planer for økonomisk løft

– Jeg vil ta med meg mye av kunnskapen jeg har opparbeidet meg. Blant annet har jeg jobbet mye med inntektsskapende arbeid, og har bred erfaring med fundraising og prosjektsøknader. I Sanitetskvinnene jobbet vi mye med å bygge opp nye aktiviteter og strategiutvikling, det tror jeg også er nyttig for Diabetesforbundet.

Diabetesforbundet har de siste årene hatt en anstrengt økonomi. Endringer i statlig støtte er noe av årsaken til dette. Skaanes er klar på at det å snu økonomien i forbundet blir en viktig sak fremover.

– Jeg vet det har vært knalltøft økonomisk og at det fortsatt er tøft. Der ligger det masse utfordringer, som vi må ta tak i, slik at vi får en bærekraftig løsning. Men jeg gleder meg til å ta tak i dette, og bidra på en positiv måte til at forbundet skal ha den plassen den fortjener i samfunnet.

Vil bygge et forbund for fremtiden

Den nye generalsekretæren er imponert over hva Diabetesforbundet har fått til, anstrengt økonomi til tross.

– Fra utsiden er det ikke lett å se den krisen som forbundet har vært gjennom, forbundet har gjort en utrolig god jobb og jobbet profesjonelt. I tiden fremover må vi finne ut hva vi gjør bra, hva vi må bevare, hva som ikke fungerer og hva vi kan gjøre med det. Det blir også viktig å styrke det økonomiske handlingsrommet – og ikke minst, skape en trygg og stabil organisasjon for både ansatte, tillitsvalgte og medlemmer, sier Skaanes.

Sitat

Jeg gleder meg til å bli kjent med og knytte relasjoner til personer som er berørt av diabetes.

–  Det blir også viktig å jobbe politisk, være på og tilby medlemmene det de trenger, slik at mennesker med diabetes også i fremtiden har en organisasjon som er der for dem. Det er menneskene det handler om, og jeg gleder meg til å bli kjent med og knytte relasjoner til personer som er berørt av diabetes og bidra til å gjøre en forskjell.

Forbundsleder og fungerende generalsekretær Cecilie Roksvåg gleder seg til å ønske den nye generalsekretæren velkommen i februar.

– Britt Inger er en dame med helt riktig kompetanse for forbundet, med lang erfaring fra organisasjonslivet og gode tanker om hvordan Diabetesforbundet bør arbeide og utvikle seg videre. Vi gleder oss til å få den nye generalsekretæren med på laget!

 

Vi trenger deg!

Vi taler din sak – med flere medlemmer i ryggen får vi enda større gjennomslagskraft. Du kan også støtte oss månedelig eller med et engangsbeløp.

Bli medlem Verv en venn Gi en donasjon