Vinner av Diabetesforbundets forskningspris

wis.jpg

Diabetesforbundet gratulerer postdoktor Line Wisting med Diabetesforbundets forskningspris for yngre forskere 2020! Wisting har fått prisen for sitt arbeid med diabetes type 1 og spiseforstyrrelser.

Prisen er støttet av Boehringer Ingelheim og Novo Nordisk.

Hva handler webinaret om?

Blant unge kvinner er bekymringer rundt kropp, vekt og utseende vanlig. Forskning tyder på at dette kan være ekstra vanskelig for unge kvinner med diabetes type 1.

I dette webinaret snakker postdoktor Line Wisting om hovedfunnene fra hennes forskning om spiseforstyrrelser og de psykologiske aspektene ved diabetes type 1. Hun tar også for seg kroppsbildet og utseendepresset som finnes i kulturen og samfunnet vårt, i tillegg til risikofaktorene for å utvikle spiseforstyrrelser.

Body project

Du får også høre om Body Project – et kursopplegg for unge kvinner for å fremme godt kroppsbilde og forebygge spiseforstyrrelser. Over 1 million kvinner over hele verden har deltatt på kurset og gitt tilbakemelding om at Body Project har gitt dem bedre selvbilde.

Line Wisting forteller blant annet om arbeidet med å utvikle en diabetes-tilpasset versjon i Norge.

Hvem er webinaret for?

Webinaret passer for unge voksne, for de som er foreldre eller foresatte til barn/unge med diabetes type 1, helsepersonell eller de som er interesserte i temaet. Line Wisting tar imot spørsmål som blir besvart på slutten av webinaret. Du kan sende inn spørsmål i forkant (ck@diabetes.no) eller på chat underveis i webinaret.

Meld deg på

Webinaret er torsdag 19. november 2020 kl 18.00 på Zoom. Meld deg på innen 19. november kl. 15.00. Vi sender deg en lenke på e-post som du trykker på når webinaret starter. Alle påmeldte får muligheten til å se webinaret i etterkant.

Meld deg på webinaret her