Busstur til Ørland

Dato

08.09.2018

Tid

07:30 til 20:00

Inngang

Kroner 400,- for medlemmer, kr 800,- for ikke-medlemmer

Åpent for

Alle

Sted

Avreise Leutenhaven, Trondheim

Kontaktperson

Stig Herjuaunet - 98675559 og Gunn Mølner Wold - 40232445

Årets busstur går til Ørland med blant annet omvisning i Austråttborgen, besøk på Uthaugsgården og middag på erverdige Hovde gård.

Send sidens lenke til en venn

Ørland er en kommune på Fosen, sør i Trøndelag. Den grenser i øst til Bjugn kommune. Kommunen er liten i utstrekning, og overveiende flat, da 91% av arealet ligger under 60 moh. Ørland hovedflystasjon er kommunens og regionens søtrste arbeidsplass. Kommunesenteret Brekstad, som ble by i 2006, er det regionale handelssenteret og har også andre regionale funksjoner som tingrett og helsetjenester. Landbruket er også dominerende i kommunen, både i landskapsbildet og sysselsettingsmessig. Den mest kjente severdigheten er Austråttborgen, som har en tursenårig historie. Herregården fikk sin nåværende form i 1656.

 

PROGRAM

kl 07:30
Oppmøte Leutenhaven

kl 08:00
Avreise fra Leutenhaven, Trondheim. Turen fortsetter mot Flakk hvor vi tar førset mulige ferje over til Rørvik. Etter vi har kjørt av ferjen går turen langs den nye traseen over Kråkmo mot Krinsvatnet. Etter hvert kjører vi langd Stjørnfjorden gjennom Stallvik og Høybakken

kl 11:30
Vi ankomer Austråttborgen og her venter en enkel lunsj, før omvisningen. Vår guide forteller om byggets spennende historie og om stedet generelt.

Nå venter en rundtur på Ørlandet, og et besøk på Uthaugsgården. Vi får også et glimt av nordgående Hurtigruta om vi er heldige.

kl 16:00
Vi spiser middag i stemningsfulle omgivelser ved Hovde gård, den gamle husorsskolen i Ørland, før vi setter kursen hjemover.

kl 17:30
Hjemturen går fra Brekstad med ferje over til Valset. Deretter gjennom jorddærbygda Lensvik og Orkanger. VI beregner ankomst Leutenhaven Trondheim omtrent klokken 20:00

Inkludert i prisen
- Reise med moderne turbuss
- Omvisning i Austråttborgen
- Besøk på Uthaugsgården
- Baguettlunsj
- Middag ved Hovde Gård
- Kaffe på bussen
- Aktiv reiseleder fra Vega Reiser
- Trivelige og hjelpsomme reiseledere fra diabetesforbundet Trondheim og omegn
- Erfaringsutveklsinger rundt det å ha diabetes, om du ønsker det
- I værste fall kan du bli kjent med nye hyggelige mennesker.

Bussturene våre bruker å være populære, så her er det først til mølla-prinsippet.

Påmeldingsfrist er 11. august på telefon til Stig eller Gunn, eller på e-post til trondheimogomegn@diabetes.no

Vi gleder oss til hyggelig tur sammen med deg!