Det neste trikset er å investere i noen passende store bokser av glass eller BPA-fri plast med tette lokk. Da kan du putte varme rester fra middagen rett i boksen, oppbevare i kjøleskap eller fryser, og varme opp og spise direkte fra boksen på jobb. Har du ikke mulighet til å varme opp, kan du investere i en god mattermos.

Foto: Marit Kolby Zinöcker

Middager som egner seg til oppvarming:

Chili con carne blir bare bedre dagen derpå. Spe gjerne på med ekstra bønner til lunsjen. Noen staver av gulrot og agurk til gjør måltidet komplett. Oppskrift på chili finner du her. 

Alle typer supper er også topp til «gjenbruk», og en varmende, hjemmelaget suppe på en kald høstdag gjør underverker. Dine kollegaer kommer til å bli så misunnelige! Tomatsuppe er enkel og rask å lage, og med et par hardkokte egg til blir du god og mett til lunsj. Oppskrift på tomatsuppe finner du her.  

Visste du at fiskegrateng kan forberedes på knappe 5 minutter? Når du først er i gang – lag en stor porsjon så har du til jobb også. Gratengen kan gjerne fryses. Den tiner i romtemperatur innen du er klar for lunsj. Oppskriften finner du her.

Matboks
Foto: Marit Kolby Zinöcker

Et annet lurt triks er å bunkre opp med ingredienser som kan bli til en mettende lunsjsalat. Med litt planlegging og kreativitet har du mye godt i vente. Lag en stor porsjon med en holdbar og god dressing, og kjøp gjerne ferdig vaskede porsjonsposer med bladsalat og ta med på jobb. Tenk nytt om hva som er en salat og hva som passer i salaten! Har du rester av kylling eller fisk, ovnsbakte grønnsaker eller fullkornspasta i kjøleskapet? Ta det med og putt det i salaten. Spe på med hardkokte egg og nøtter, og du har et fullverdig måltid. Oppskrift på en holdbar og utrolig god dressing finner du her. 

Det siste tipset er å være forberedt på de dagene du er uforberedt! Har du noe riktig mat på lur, havner du ikke så lett i en situasjon der du tar til takke med noe som fungerer dårlig fordi både blodsukker og vurderingsevne er ute av lage. Disse frøknekkebrødene holder seg i månedsvis i en boks i skuffen. Spis med makrell i tomat eller peanøttsmør, og du har supre måltider på dager med for få timer.