Vaniljepudding uten tilsatt sukker

Vaniljepudding er en klassisk fløyelsmyk dessert. Dette er en sunnere variant, med mindre fett og uten tilsatt sukker.

Vaniljepudding uten tilsatt sukker

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 123 kcal/ 93 kcal
Karbohydrater 13 g/ 9,5 g
Proteiner 6 g/ 4,5 g
Fett 5,5 g/ 4 g
- hvorav mettet fett 2 g/ 1,5 g
- enumettet fett 2 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 0,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 0 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Del en vaniljestang på tvers, deretter deler du ene halvdelen på langs så du kan skrape ut frøene med en kniv. Ha både frøene, vaniljestangen, Sukrin+ og melken i en kjele. La det koke opp til kokepunktet, trekk pannen av platen og la blandinga stå og trekke ut mest mulig smak.

Bland sammen maisenna og eggeplomme i en egen bolle.

Ta vaniljestangen ut av melkeblandingen og slå den over bollen med maisenna og egg. Rør godt og hell deretter blandingen over i kjelen igjen.

Varm opp på svak varme mens du rører hele tiden, når blandingen når kokepunktet begynner det å tykne. Rør noen ganger etter blandingen er blitt tykk, og trekk pannen til side.

Avkjøl litt før du vender inn kesam og har over i to porsjonsdessertskål.

Sett kaldt, vaniljepuddingen er klar etter 1-2 timer i kjøleskapet.

Tidsforbruk er aktiv tid.

Server med nyrørte bringebær eller bringebærcoulies.

Tips! Ønsker du en laktosefri dessert kan du erstatte lettmelk med laktosefri lettmelk og kesam med laktosefri kesam.

Ingredienser

3 dl lettmelk
2 ss sukrin +*
1 vaniljestang
25 g maisenna
2 eggeplommer
2 ss kesam

* Sukrin + er søtere enn vanlig Sukrin.