Fremgangsmåte

Legg gjerne linsene i kaldt vann 1-2 timer før bruk. Dette forkorter koketiden.

Kok opp vannet og tilsett linsene, gurkemeie, salt og chilipulver.

Ta kjelen av varmen når linsene er møre, dette tar ca 20-30 min.

Varm oljen i en stekepanne og tilsett kumminfrø. Stek løk, hvitløk og tomat. Blandes deretter i kjelen med linsene. La småkoke i 1 minutt.

Server gjerne retten med raita, indisk dressing.

Oppskriften ble opprinnelig publisert i Bladet Diabetes nr. 1/2010, Smak på Nirmalas indiske retter.

Ingredienser

3 personer

2 dl linser
4-5 dl vann
2 ss rapsolje
¼ ts gurkemeie
1 finhakket løk (liten)
1 finhakket tomat
1 finhakket hvitløksfedd
1 klype kumminfrø
Salt og chilipulver etter ønske

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 257 kcal/ 91 kcal
Karbohydrater 27 g/ 9,5 g
Proteiner 15 g/ 5,5 g
Fett 8 g/ 3 g
- hvorav mettet fett 0,5 g/ 0,2 g
- enumettet fett 4 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 2,5 g/ 1 g
Kostfiber 8 g/ 3 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei