Dahl- indisk linsesuppe

En tradisjonell indisk rett med linser og godt krydder.

Dahl- indisk linsesuppe

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 240 kcal
Karbohydrater 24 g
Proteiner 14 g
Fett 8 g
- hvorav mettet fett 0,6 g
- enumettet fett 4,5 g
- flerumettet fett 2,5 g
Kostfiber 6,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Legg gjerne linsene i kaldt vann 1-2 timer før bruk. Dette forkorter koketiden.

Kok opp vannet og tilsett linsene, gurkemeie, salt og chilipulver.

Ta kjelen av varmen når linsene er møre, dette tar ca 20-30 min.

Varm oljen i en stekepanne og tilsett kumminfrø. Stek løk, hvitløk og tomat. Blandes deretter i kjelen med linsene. La småkoke i 1 minutt.

Server gjerne retten med raita, indisk dressing.

Oppskriften ble opprinnelig publisert i Bladet Diabetes nr. 1/2010, Smak på Nirmalas indiske retter.

Ingredienser

2 dl linser
4-5 dl vann
2 ss rapsolje
¼ ts gurkemeie
1 finhakket løk (liten)
1 finhakket tomat
1 finhakket hvitløksfedd
1 klype kumminfrø
Salt og chilipulver etter ønske