Pai med spinat, tomat og feta

En nydelig vegetarpai, med smak av feta og pesto.

Pai med spinat, tomat og feta

Næringsinnhold per porsjon/per 100 gram

Energi/Kalorier 589 kcal/ 157 kcal
Karbohydrater 27 g/ 7 g
Proteiner 24 g/ 6,5 g
Fett 41 g/ 11 g
- hvorav mettet fett 12 g/ 3 g
- enumettet fett 16 g/ 4,5 g
- flerumettet fett 9 g/ 2,5 g
Kostfiber 8 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Lag paideigen ved å smuldre sammen fibramel og margarin, og tilsett vann til du får en jevn konsistens. Form deigen til en klump og pakk den inn i plast. La deigen ligge i kjøleskapet i minst en time.

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme. Smør og strø en paiform ca. 24-26 cm i diameter.

Trykk paideigen ut i formen, slik at den dekker bunnen og sidene. Du kan også kjevle ut deigen på melet underlag. Prikk bunnen med en gaffel og forstek paiskallet på midterste rille ved 200 grader i ca. 15 minutter, til det så vidt begynner å få litt farge. La paiskallet avkjøles noe mens du gjør i stand fyllet.

Stek løken i litt olje, til den er blank. Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden. Rens og skyll spinaten, og la den renne av. La spinaten surre med løken til den så vidt faller sammen. Krydre med litt salt og pepper. Ha blandingen over i paiskallet og fordel soltørkede tomater og fetaost over.

Pisk sammen egg, melk, salt, pepper og friske urter, og hell blandingen i paiskallet. Legg små klatter med pesto på toppen. Stek paien på midterste rille ved 200 grader i 25-30 minutter. Paien er klar når paiskallet er gyllent og paifyllet har stivnet.

Paien kan serveres med en enkel salat.

Tidsforbruk inkluderer ikke paideigens hviletid.

Tips! Paien blir laktosefri hvis du bruker laktosefri melk, laktosefri fetaost og laktosefritt margarin. Det kan også være fornuftig å sjekke pestoens innhold. Paien blir glutenfri hvis du bruker glutenfritt mel. Næringsinnholdet vil endres hvis du bytter meltype. 

Foto: Getty Images

Ingredienser

Paibunn

100 g margarin, romtemperert
130 g fibramel
1-2 ss kaldt vann

Paifyll

1 rødløk, i tynne skiver
Nøytral olje
250 g spinat, vasket og renset
2 fedd hvitløk , finhakket
6-8 soltørket tomat, i biter
150 g fersk feta, i terninger
1 - 2  ss pesto (hjemmelaget eller kjøpt)
4 egg
4 dl lettmelk
Salt og pepper
Friske krydderurter , f. eks. basilikum eller gressløk