Salat med kylling og avokado

En frisk og fyldig salat, som passer til både lunsj og middag. 

Salat med kylling og avokado

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 464 kcal
Karbohydrater 12 g
Proteiner 32 g
Fett 27 g
- hvorav mettet fett 4,5 g
- enumettet fett 16 g
- flerumettet fett 4,5 g
Kostfiber 12 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Stek kyllingfiletene med litt salt og pepper til de er gjennomstekt. La hvile i 15 min.

Del avokadoene i to, ta ut steinene og skjær i strimler/bater. Bland avokadoen med mango og resten av grønnsakene i en bolle.

Rist pinjekjernene lett gylne i en tørr stekepanne.

Lag en dressing med sitron, olivenolje, litt salt og pepper og ev. krydderurter.

Skjær kyllingen i strimler og bland den i salaten sammen med dressingen.

Til slutt strør du over pinjekjerner og frøene fra granateple.

Tips! Kan serveres med grovt valnøttbrød

Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013.

Foto: Line Hårklau

Ingredienser

3 kyllingfileter
2 modne avokado
1 mango, ternet
1 pk bladsalatmix
1 pk småtomater
½ agurk i biter
2 vårløk, hakket
30 g pinjekjerner, tørristede
2 ss sitron
4 ss olivenolje
Salt og pepper
Ev. friske eller tørre krydderurter (persille, gressløk)
Ev. 1 granateple