Vegetarburger

Vegetarburger er et godt alternativ til burger basert på kjøtt. Denne burgeren inneholder kikerter, som har høyt innhold av proteiner og fiber.

Vegetarburger

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 221 kcal
Karbohydrater 22 g
Proteiner 10 g
Fett 8 g
- hvorav mettet fett 1,5 g
- enumettet fett 4 g
- flerumettet fett 2,5 g
Kostfiber 7 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Hell laken av kikertene og skyll godt under rennende kaldt vann.

La dem renne godt av seg.

Kjør egg, kikerter, løk i grove biter, grovhakket hvitløk, persille, krydder, maizennamel og salt, sammen til en halvgrov masse.

Form til burgerne og stek i panne, middels varm, med litt olje.

Stek ca 3 min på hver side.

Serveres gjerne med en salat og raitadressing. Ønsker du å servere med brød til kan du bruke grovbrød eller grove pitabrød.

Næringsinnholdet er per burger. 

Ingredienser

1 egg
400 g hermetiske kikerter
1 løk
1-2 fedd hvitløk
En "håndfull" persille
1 ts malt spisskum ( kan erstattes av karve)
1 ts malt koriander ev 1 ss frisk hakket koriander
½ ts curry paste eller harissa paste eller 1/4; ts chilipulver
2 ss maizenamel (ev. hvetemel)
¾ ts salt
1-2 ss rapsolje til steking