Fremgangsmåte

Ta ut fruktkjøttet i zucchini og aubergin. Du kan bruke en zucchini corer, eller et annet redskap for å komme til, for eksempel en smal skje med langt skaft. 

Kok kjøttet i en gryte med vann, og vent til fettet begynner å samle seg. Dette fjernes når det flyter opp. Tilsett 3 laurbærblader og salt, og la det koke i omtrent en time på lav varme. 

Tilbered fyllet på følgende måte:

Skyll risen godt, og bland deretter kjøttdeig, salt, spiskummen, saflor og krydderblanding godt sammen. Fyll så dette i zucchini og aubergine. 

Lag så tomatsuppe: 

Kutt tomaten i biter, og bland den og tomatpuré med vann. 

Tilslutt skal alt blandes i en gryte: 

Legg først kjøttstykker i bunnen, så fylte zucchini og aubergine. Tilsett deretter tomatsuppen, og smak til med salt. Når retten har begynt å koke, slår du ned til lav varme og lar retten stå i en time. 

Tilsett saften av en sitron, tørket mynte og 3 hakkete fedd hvitløk. La det koke videre i 10 minutter, før det er klart tilservering. 

Ingredienser

6 personer

500 g baby zucchini

500 g små auberginer 

1 kg kjøttstykker med bein

500 g rundkornet hvit ris (sushi ris)

500 g kjøttdeig

1 ts salt

1 ts spisskummen

1 ts saflor (falsk safran) 

½ ts blandet sju krydder (krydderblanding) 

1,5 liter vann

2 store tomater

5 ss tomatpuré

3 stk. hvitløksfedd

Saft fra en sitron

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 672 kcal/ 87 kcal
Karbohydrater 75 g/ 10 g
Proteiner 47 g/ 6 g
Fett 17 g/ 2 g
- hvorav mettet fett 8 g/ 1 g
- enumettet fett 7 g/ 1 g
- flerumettet fett 1 g/ 0,1 g
Kostfiber 17 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei