Fremgangsmåte

Stek karbonadedeig i olje i en stor jerngryte eller panne til alt er brunet. Pass på å ha god varme så ikke karbonadedeigen begynner å koke.

Tilsett løk og hvitløk og la frese videre mens du rører i et par minutter.

Tilsett tomater, chilisaus, krydder, laurbærblader, kakao og sukker, og la småkoke i 20 minutter.

Smak til med salt og pepper. Tilsett avskylte bønner og varm opp.

Servér med grovt brød eller fullkornsris/ villris, og rømme. Lager du guacamole mens retten koker, blir dette festmat!

Oppskrift og bilde er hentet fra Matlyst av Marit Zinocker. Foto: Marit Zinocker

Ingredienser

4 personer

400 g karbonadedeig av storfe
1 løk, hakket
1 fedd hvitløk, hakket
2 ss olivenolje
2 bokser hakkede tomater
2 ss chilisaus (sterk eller mild etter ønske)
1 ts malt cumin
1 ts basilikum, tørket
1 ts oregano, tørket
1 knivspiss kanel
2 ts mørk kakao
2 laurbærblader
1 ts sukker
2 bokser røde kidneybønner, skylt og avrent
Salt og pepper

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 361 kcal/ 76 kcal
Karbohydrater 27 g/ 5,5 g
Proteiner 33 g/ 7 g
Fett 11 g/ 2,5 g
- hvorav mettet fett 3 g/ 0,5 g
- enumettet fett 6 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 13 g/ 3 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei