Fremgangsmåte

Del en vaniljestang på tvers, deretter deler du ene halvdelen på langs så du kan skrape ut frøene med en kniv. Ha både frøene, vaniljestangen, Sukrin+ og melken i en kjele. La det koke opp til kokepunktet, trekk pannen av platen og la blandinga stå og trekke ut mest mulig smak.

Bland sammen maisenna og eggeplomme i en egen bolle.

Ta vaniljestangen ut av melkeblandingen og slå den over bollen med maisenna og egg. Rør godt og hell deretter blandingen over i kjelen igjen.

Varm opp på svak varme mens du rører hele tiden, når blandingen når kokepunktet begynner det å tykne. Rør noen ganger etter blandingen er blitt tykk, og trekk pannen til side.

Avkjøl litt før du vender inn kesam og har over i to porsjonsdessertskål.

Sett kaldt, vaniljepuddingen er klar etter 1-2 timer i kjøleskapet.

Tidsforbruk er aktiv tid.

Server med nyrørte bringebær eller bringebærcoulies.

Tips! Ønsker du en laktosefri dessert kan du erstatte lettmelk med laktosefri lettmelk og kesam med laktosefri kesam.

Ingredienser

3 personer

3 dl lettmelk
2 ss sukrin +*
1 vaniljestang
25 g maisenna
2 eggeplommer
2 ss kesam

* Sukrin + er søtere enn vanlig Sukrin.

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 123 kcal/ 93 kcal
Karbohydrater 13 g/ 9,5 g
Proteiner 6 g/ 4,5 g
Fett 5,5 g/ 4 g
- hvorav mettet fett 2 g/ 1,5 g
- enumettet fett 2 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 0,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 0 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja