Les også: Dagny, Jørn Hoel og Ingrid Aguiluz deltar i Beat Diabetes-sending

Også i år sendes innsamlingen «Beat Diabetes − kampen for livet» på TV i hele Skandinavia. Den første felles innsamlingsaksjonen til støtte for diabetessaken gikk av stabelen i fjor. Den ble en stor suksess, og det ble samlet inn over 600 000 kroner til Diabetesforbundets forskningsfond

− Aldri har vi samlet inn så mye penger til diabetessaken på så kort tid. Men vel så viktig er det at vi når ut til så mange med informasjon om diabetes, og historier om hvordan det er å leve med diagnosen. Vi gleder oss til årets program og krysser fingrene for at det får enda flere seere, og at folk er minst like rause med å gi penger, sier generalsekretær i Diabetesforbundet, Anne-Grete Skjellanger. 

I år velger Diabetesforbundet å la innsamlingsmidlene gå til aktiviteter for barn og unge. 

Iman tilbake som programleder

Også i år er det «Skam»-skuespiller Iman Meskini som er den norske programlederen for sendingen. Til bladet Diabetes fortalte hun i fjor at hun ønsker å være en stemme for minoriteter.

– Jeg har mange yngre følgere, kanskje kan jeg få dem til å lytte? Kanskje kan jeg nå fram til minoriteter som ikke ellers ville søkt etter informasjon om diabetes?

Innsamlingsaksjonen i fjor ble sendt fra gamle Deichmanske bibliotek i Oslo. I år er det København som er arena for sendingen. Programmet vises ikke på Verdens diabetesdag, slik som i fjor. I stedet vises det søndag 13. november. Det blir, som i fjor, musikkunderholdning og konkurranse mellom tre kjendislag fra Sverige, Norge og Danmark. Under sendingen får publikum også høre personlige fortellinger fra flere med diabetes.

Fra fjorårets sending, der Tom Hilde, Agnete Husebye og Petter Schjerven (i hvite dresser) konkurrerte på et norsk kjendislag. 

Om «Beat Diabetes − kampen for livet»

  • TV-innsamlingen «Beat Diabetes − kampen for livet» vises på TV 6 og Viaplay både i Norge, Danmark og Sverige søndag 13. november. Programmet kan også strømmes gratis på Pluto TV (Viafree) 14. november. 
  • Den første skandinaviske TV-aksjonen var i 2021. Da ble programmet vist 14. november, på Verdens diabetesdag.
  • Personer med diabetes deler sine historier. I tillegg er det underholdningsinnslag og informasjon om diabetes. 
  • Iman Meskini er norsk programleder også i år, sammen med svenske Peter Jihde og danske Rikke Gøransson.
  • TV-innsamlingen er et initiativ fra den svenske stiftelsen Beat Diabetes, som samarbeider tett om TV-produksjonen med Viaplay Group (TV3, TV6, Viaplay).
Se fjorårets program på Viaplay.