Bor du i Stavanger eller omegn – eller kunne du tenkt deg en helgetur for å møte andre med diabetes? Sett i så fall av lørdag 24. september til en dag med zumba på Ganddal bydelshus i Sandnes.

«Dance for diabetes» er bare moro og sosialt, og krever ingen forkunnskaper eller dansetalent, forsikrer Linn Andreassen. Hun er kvinnen bak snapkontoen Diabetescrewet og initiativtaker til arrangementet. Linn er zumba-instruktør, og skal lede dansingen under arrangementet.

– Dette passer for alle, både voksne, ungdommer og barn, og vi håper mange kommer, sier Andreassen, som selv bor i Stavanger. 

Det blir kafé på arrangementet, og tanken er at folk kan mingle der og bli kjent.

– Det er selvsagt ikke alle som vil danse to timer i strekk. I kafeen kan folk ta pauser, kose seg og møte andre med diabetes som de kan dele erfaringer med, sier Andreassen. 

Dance for diabetes

Hva: Dans til inntekt for diabetessaken: Linn Andreassen fra Diabetescrewet leder an i zumba-dans. Det blir salg av mat og drikke, og litt underholdning underveis.

Når: lørdag 24. september kl. 12-16

Hvor: Ganddal bydelshus – Olsokveien 1 i Sandnes, nabobyen til Stavanger

Kjøp billett her

Har du ikke mulighet til å være med, blir vi glade om du i stedet støtter Diabetesforbundets forskningsfond med ønsket beløp:

  • Vipps 131293
  • Kontonummer 7114.09.50631

 

Samler inn penger til forskning

Det er Diabetescrewet som står for ideen og gjennomføringen av «Dance for diabetes». Inntektene fra billettsalget går derimot til Diabetesforbundets forskningsfond. 

– Jeg hadde lyst til samle inn penger til forskning, fordi jeg håper forskning vil bidra til enklere metoder for å håndtere diabetes. Vi har jo sensorer og pumper nå som gjør behandlingen enklere, men jeg leser om bittesmå sensorer man kan legge under huden og gleder meg til vi kommer ett steg videre, sier Andreassen.

Suksess i sosiale medier

Da sønnen til Linn Andreassen fikk diabetesdiagnosen for tre år siden, lette hun etter en Snapchat-konto der andre delte erfaringer med diabetes.

– Det fantes ikke, så da tenkte jeg «Javel, da får jeg starte opp en selv».

Som sagt så gjort. Linn gikk ut på Facebook og etterlyste andre å samarbeide med. Nå har den populære sosiale medier-kontoen flere bidragsytere fra hele landet, både med diabetes type 1 og type 2, noen faste, noen på gjestebasis. De som deler kontoen fast, er fra helt ulike kanter av landet, som Tromsø, Oslo, Haugesund og Sel i Gudbrandsdalen.

– Vi har faktisk aldri møttes i virkeligheten, men de fleste av dem kommer til «Dance for diabetes», det blir spennende, sier Andreassen.