14. november markerer vi Verdens diabetesdag. Da står frivillige fra Diabetesforbundet ute på stand over hele landet. De gir deg informasjon om diabetes, og de selger pins og ber om et bidrag på Vipps. Inntektene går til aktiviteter for barn og ungdom.

vipps med nummer bilde .png

Stolt av lokale tilbud 

– Blant Diabetesforbundets viktigste tilbud, er nettopp de vi arrangerer for barn og ungdom. Ingen av våre tilbud har eksistert så lenge og vært så populært som den årlige sommerleiren, sier Anne-Grete Skjellanger, generalsekretær i Diabetesforbundet.

Av andre gode tilbud for barn og ungdom framhever hun barnas maskot Insufanten – og Ungdiabetes, som er Diabetesforbundets egen ungdomsorganisasjon for dem mellom 14 og 30 år.

– Men, minst like stolt er vi av alle de mange små arrangementene som skapes nesten landet rundt – alt fra bowling og pizzatreff til klatring og større samlinger med hundrevis av deltakere. Det er nettopp her, i lokalmiljøet, at barn og ungdom får knytte bånd med andre som har diabetes, være med på morsomme aktiviteter i trygge omgivelser og føle at de er en del av et viktig fellesskap, påpeker Skjellanger, og legger til:

– Ingenting av dette hadde vært mulig uten det store nettverket av tillitsvalgte som jobber for diabetessaken over hele Norge, med 11 fylkeslag og godt over 100 lokallag. 

Finn ditt lokallag og bli med i fellesskapet

Håper innsamling dekker deler av sommerleir

Nylig ble Diabetesforbundet rammet av et kraftig kutt i statsstøtte. 9,7 millioner kroner av den direkte støtten til forbundet ble gjort om til midler som flere organisasjoner kan søke på.

– Det betyr at vi må ta regning for store innsparinger. Heldigvis hadde vi, allerede før vi fikk beskjed om kuttet, bestemt oss for å samle inn midler til barn og ungdom i forbindelse med Verdens diabetesdag. Nå håper vi å samle inn mest mulig til å dekke opp for kostnader ved å arrangere sommerleir. Vi håper også at folk er like gavmilde i år som i fjor, da vi fikk inn over 600 000 kroner til forskning, sier Skjellanger.

Gi din støtte til barn og ungdom med diabetes

Vi samler inn penger til aktiviteter for barn og unge i forbindelse med Verdens diabetesdag 14. november, og TV-innsamlingen «Beat Diabetes – kampen for livet» 13. november.

Du kan også kjøpe pins til inntekt for saken. Fra hver solgte pin går en del av inntekten til aktiviteter for barn og ungdom.