Siste besvarte spørsmål

 • Risiko for diabetes 1 når mor hadde det?

  Hei! Min mor hadde diabetes type 1 (siden ca. 6 års alder). Jeg husker at jeg ble fortalt at fordi hun hadde det mens hun var gravid med meg, kunne ikke jeg få det. Kan det være riktig?

  14.10.2023 Annet
 • Hva si til nysgjerrige barn om insulinpumpa?

  Jeg vil ikke at folk skal spørre om hva jeg har hengende på buksa mi. Jeg jobber på SFO etter skolen og da er det mange mindre (6-9 åringer) som spør hva det er. Jeg vet ikke helt hva jeg skal svare for at de skal forstå? Jeg føler jeg må ta på lange gensere for at folk ikke skal se pumpa mi.

  06.03.2023 Annet
 • Hva betyr ant-GAD på <5 u/mL?

  Jeg har akkurat tatt en del prøver for diabetes, men jeg forstår ikke svaret og legen sendte bare verdiene. Anti-GAD er den jeg da lurer på. Referanseverdi er <5 u/mL og så hadde jeg <5 u/mL? Vil det si at jeg er på grensen eller akkurat innenfor? Leste at dette kunne være en gråsone, men ble ikke videre klok. Tusen takk for svar.

  27.02.2023 Annet
 • Hva gjør jeg med ekle kommentarer?

  Guttene i klassen min sier at jeg er en jæ*** diabetesunge. De tegner en dverg med en pumpe på, fordi jeg også er litt lav i høyden. De sier at jeg har ekkel diabetesmat når jeg egentlig har helt vanlig mat. Hva skal jeg svare? Takk.

  23.02.2023 Annet
 • Etiske problemer med stamceller mot diabetes?

  Hei! Jeg leste i artikkelen: https://www.diabetes.no/diabetes-type-1/behandling/forskning-pa-kur/. Dere skriver at det er flere etiske problemer ved å bruke stamceller mot diabetes. Jeg synes dette er veldig spennende, siden jeg har diabetes type 1 og synes at dette er en interessant mulighet i fremtiden. Men jeg vil sette meg litt mer inn i disse etiske problemene og lage en skolepresentasjon om det. Derfor lurte jeg på om dere kan forklare meg disse etiske problemene?

  09.11.2022 Annet
 • Hvorfor diabetes 2 når normalvektig?

  Hei. Hvorfor får man diabetes 2 ved normalt kosthold og normalt aktivitetsnivå? Jeg har selv normal vekt. Det er mye diabetes, både 1 og 2, på begge sider i familien. Det er vel to forskjellige typer diabetes 2? Tror jeg har hatt diabetes siden jeg var liten, men fikk diagnosen diabetes 2 ved en tilfeldighet da jeg var syk for noe annet.

  06.11.2022 Annet
 • Triggerfinger og diabetes?

  Har hatt diabetes type 1 i 13 år (er 55 år). Siste HbA1c var 51 så greit regulert. Har fått et problem med at den ene langfingeren låser seg i utstrakt stilling og jeg må bruke den andre hånda for å få bøyd fingeren igjen. Har også fått en kul oppe på fingeren og neglen har fått en «renne» fra neglebåndet og til tuppen. Er dette diabetesrelatert eller noe annet?

  08.08.2022 Annet
 • Fallskjermhopping med diabetes type 1?

  Hei, jeg har tenkt å ta fallskjermlappen. Jeg har diabetes type 1 og lurer på om det blir noe problem med tanke på å ta lappen?

  08.11.2021 Annet
 • Kan jeg bruke micro needling fra Dermapen?

  Hei Jeg er 50 år og har hatt diabetes type 1 i 38 år. Jeg er i god form, trener mye, røyker ikke, bruker insulinpumpe. Behandles også med Levaxin (lavt stoffskifte) og Candesertan (blodtrykksmedisin). Jeg har lest om micro needling med Dermapen, og har lyst til å gjøre dette. I en av artiklene sto det at det er kontraindisert ved diabetes. Stemmer det? I så fall hvorfor?

  29.04.2021 Annet