Siste besvarte spørsmål

  • Behandling av smertefull nevropati?

    Hei, jeg har hatt diabetes type 2 i ca. 15 år. Jeg har fått følgeskader i beina, nevropati. Jeg bruker Neurontin 900 mg om kvelden. Dette pga. smerter i nedre del av føttene om natten. Nå har effekten blitt dårligere av denne medisinen. Fikk ny medisin av fastlegen Cymbalta 30 mg. Utrolig effektiv, men for mye bivirkninger (diaré og kvalme). Lurer da på om det finnes andre behandlingsmåter?

    01.03.2022 Behandling
  • Hvor lang tid tar det før metformin virker?

    Hei, jeg har hatt diabetes 2 noen år, men begynte ikke med medisiner før for en uke siden. Langtidsblodsukker låg på 64 mmol/mol (8 %) sist måling. Vi startet derfor opp med 500 mg metformin x 2 per dag for en uke siden. Jeg måler om morgen og det har det gått ned til ca.7.5 mmol/l, men trodde det skulle gå mer ned? Hvor lang tid går det før det kommer ned mot 6,0? Jeg holder meg i god form, trener 3 ganger per uke.

    02.10.2021 Behandling
  • Kan jeg klare meg uten insulininjeksjoner?

    Jeg fikk diabetes type 2 etter akutt bukspyttkjertelbetennelse for ca. 10 år siden. Jeg har brukt insulin Insulatard i ca. et år. Etter at jeg har startet på lavkarbo/ketokost med kun 2 måltider pr dag, har blodsukkeret blitt lavt og stabilt. Jeg har samtidig gått ned fra 12 enheter morgen/kveld til nå 5 enheter morgen og kveld. Like lavt blodsukker, men også for lavt innimellom. Kan jeg forsøke å slutte med insulin? Tar også metformin 500 mg to ganger daglig.

    30.09.2021 Behandling
  • Trenger jeg blodsukkersenkende medisiner når langtidsblodsukkeret er i normalområdet?

    Fikk diagnosen Diabetes 2 for 2,5 år siden etter at jeg fortalte legen at jeg hadde gått opp i vekt. Tar Jardiance. Var tilbake for noen uker siden og målte langtidsblodsukkeret, som da var på 38 mmol/mol og hadde gått ned 12 kilo siden mars 2020. Legen sa det var bra, men bør jeg fortsette med Jardiance? Har heller aldri hatt symptomer, hverken før diagnosen eller seinere.

    16.09.2021 Behandling
  • Har legen rett til å stoppe all blodsukkersenkende medisinering?

    Hei, jeg er en mann på 41 år som har diabetes 2. Jeg bruker nå ozempic og en halv tablett om morgenen og en halv om kvelden. Etter å ha tatt langtidsmåling nå, så får jeg beskjed om at jeg kan slutte på medisinene. Jeg syns det er ganske rart at legen plutselig mener at jeg bare kan slutte på medisiner. Blodet mitt klarer ikke å skille ut sukker, så hvordan skal det bli uten medisiner som stabiliserer dette? Har legen rett til å bare stoppe alt?

    08.09.2021 Behandling
  • Tips til en nybakt far med diabetes type 1?

    Hei! Jeg ble nettopp far og jeg skulle ønske at det var noe om det å være pappa med diabetes, tips og triks om hvordan håndtere fødsel, våkenetter, egne/barnets måltider og den økte aktiviteten når livet plutselig forandrer seg? Jeg trodde diabetesen skulle oppføre seg relativt likt, men gikk på en smell, alt er annerledes og jeg har holdt meg noe høyere enn normalt. Jeg har ikke funnet noe på nett, hverken på norsk eller engelsk på det å være pappa med diabetes. Er det noe dere kunne sett på? Nå er det trøtthet og frustrasjon som snakker, fra å ha to fulltidsjobber så har jeg tre :) Håper dere har en fin dag!

    30.08.2021 Behandling
  • Hvilke komplikasjoner kan oppstå etter mange år med diabetes?

    Jeg har diabetes type 2 og ønsker å vite om de komplikasjoner nedenfor kan oppstå på generelt grunnlag etter mange år med diabetes? -Tynnfibernevropati (legger) -Skulderproblematikk med smerter, inflammasjoner og frozen shoulder. -Smerter i leggene som ofte kommer om natten (nevropati?) -Pyrea

    11.05.2021 Behandling
  • Kan jeg bruke Ozempic når jeg har diabetes type 1?

    Hei Hvordan er det for oss med diabetes type 1 å bruke Ozempic? Jeg ser på diaforum at flere med type 1 har fått denne. Jeg har forsøkt Mysimba for vektnedgang. Fungerte best de første ukene. Har gått på de fra juni 2020. Har kuttet ut selv siden effekten er borte. Gikk ned 8 kg, opp igjen 6 kg til tross for medisin. Spurte behandler om å få Ozempic eller noen av de andre som er godkjent for vektreduksjon. Kunne ikke få noen av dem på grunn av økt fare for syreforgiftning hos oss med type 1. Hvorfor det når man fortsetter med insulin i tillegg? Jeg har BMI på 35, og den er ikke nedadgående. Og blir avvist på overvekts poliklinikk fordi jeg ikke er tykk nok. Hilsen ei som ønsker å gå ned i vekt.

    02.03.2021 Behandling