Påsken er en tid for tradisjoner, og en tradisjon som også står stødig for mange nordmenn, er å reise på påskefjellet. God mat hører selvsagt med til en vellykket påske. Trange hyttekjøkken og et ønske om lange skiturer og mye utetid, setter ofte rammene for hva som tilberedes. Vi gir deg et knippe med oppskrifter som egner seg på påskeferie!

P.S. De fungerer fint om du skal ha hjemmepåske også.

La deg inspirere av oppskriftene under

Middag:

Krydrede kjøttboller med tomatsaus

Kjøttboller med tomatsaus

Dette er en spennende oppskrift på kjøttboller med gode krydder som får trekke ferdig i en tomatsaus.

Falafel

Falafel

Ønsker du et vegetarisk alternativ, burde du prøve falafel! Det er boller av kikerter som stekes i olje.

Påskens alt-i-ett gryte

Påskens alt i ett gryte

Når skiløypene og sola lokker vil vi bruke minst mulig tid på kjøkkenet. Begrenset med plass og kjeler, gjør også denne retten til super hyttemat! Alt gjøres klart i en stor jerngryte, gis et oppkok og settes deretter inn i ovnen et par timer, og er klar når sulten melder seg etter en tur.

Tilbehør:

Grønnkålpesto

Grønnkålpesto

Et spennende tilbehør til påskematen, kan være pesto laget med supergrønnsaken grønnkål.

Frokost og lunsj:

Eltefrie rundstykker

Eltefrie rundstykker

Lange frokoster hører med i påsken. Bruk 5 minutter på kvelden til å blande sammen denne deigen og bli hele hyttas favoritt når du morgenen etter serverer nybakte rundstykker til frokost – det hele med minimal arbeidsinnsats!

Dessert:

Panna cotta med yoghurt

Panna cotta med yoghurt

Panna cotta betyr stivnet fløte på italiensk, og ble tradisjonelt laget med å bare koke inn fløte. I dag er det derimot mer vanlig å bruke gelatin for å få den til å stivne, og denne variasjon lages med yoghurt. Det gjør den til en lettere og syrligere variant. Oppskriften egner seg ypperlig når man har begrenset med kjøkkenutstyr, og skulle det være trangt i kjøleskapet kan glassene settes ut i snøen for stivning.