Sommerleir for barn og unge

Diabetesforbundets sommerleir handler om vennskap, sommerkos og mestring! Her kan du treffe andre unge med diabetes, ha det gøy og få gode tips til å takle livet med diabetes.

Sommerleir 2020

I 2020 vil det bli arrangert to sommerleire for våre medlemmer. En for de som er født 2002-2005, 22.-26. juni, og en for de som er født 2006-2008, 3.-7. august. Begge leirene vil bli avholdt på Sørmarka i Ski. Søknadsskjema blir tilgjengelig på våre nettsider i februar. 

 

Hvorfor delta på sommerleir?

Diabetesforbundets sommerleir er en mulighet for barn og unge til å møte andre med diabetes og sammen dele erfaringer, prøve nye aktiviteter, og danne vennskap med folk fra hele landet.

Diabetesforbundet har en sommerleirtradisjon som går helt tilbake til 1954. Tilbakemeldinger fra deltakere og ledere gjennom disse årene har gitt oss et solid utgangspunkt for å skape minnerike leiropplevelser for barn og unge med diabetes.

 

Flotte sommeropplevelser

Det vil både være felles opplegg og muligheter for å utforske leirområde med alt det har å by på. Sørmarka ligger idyllisk til i grønne omgivelser, med en super badeplass og utendørsaktiviteter som kanopadling, fotballgolf, brettspill, sandvolleyball, petanque og fotball.

 

Tilrettelagt for deg med diabetes

Leieren vil være godt bemannet. Det er flere diabetessykepleiere på plass under hele uka. I tillegg er det andre voksne ledere som er tilgjengelige til enhver tid, og som har diabeteskompetanse. Flere av lederne har selv diabetes, og noen har også selv vært på sommerleir som barn!

Sagt om sommerleir...

Det er første gang jeg er på leir med andre med diabetes. Det er veldig spennende å høre hvordan andre lever med sin diabetes. Selv om det blir mye diabetes-snakk, har vi det veldig gøy også!
Emilie (13) fra Langhus
Det er mange måter å ha diabetes på, og det som er normalt for meg, er kanskje helt uvanlig for noen andre. Vi har alle ulike metoder, og det er fint å høre alles historie og lære av hverandre.
Ragne (14) fra Kongsvinger