Siste besvarte spørsmål

  • Trenger jeg blodsukkersenkende medisiner når langtidsblodsukkeret er i normalområdet?

    Fikk diagnosen Diabetes 2 for 2,5 år siden etter at jeg fortalte legen at jeg hadde gått opp i vekt. Tar Jardiance. Var tilbake for noen uker siden og målte langtidsblodsukkeret, som da var på 38 mmol/mol og hadde gått ned 12 kilo siden mars 2020. Legen sa det var bra, men bør jeg fortsette med Jardiance? Har heller aldri hatt symptomer, hverken før diagnosen eller seinere.

    16.09.2021 Behandling
  • Har legen rett til å stoppe all blodsukkersenkende medisinering?

    Hei, jeg er en mann på 41 år som har diabetes 2. Jeg bruker nå ozempic og en halv tablett om morgenen og en halv om kvelden. Etter å ha tatt langtidsmåling nå, så får jeg beskjed om at jeg kan slutte på medisinene. Jeg syns det er ganske rart at legen plutselig mener at jeg bare kan slutte på medisiner. Blodet mitt klarer ikke å skille ut sukker, så hvordan skal det bli uten medisiner som stabiliserer dette? Har legen rett til å bare stoppe alt?

    08.09.2021 Behandling
  • Tips til en nybakt far med diabetes type 1?

    Hei! Jeg ble nettopp far og jeg skulle ønske at det var noe om det å være pappa med diabetes, tips og triks om hvordan håndtere fødsel, våkenetter, egne/barnets måltider og den økte aktiviteten når livet plutselig forandrer seg? Jeg trodde diabetesen skulle oppføre seg relativt likt, men gikk på en smell, alt er annerledes og jeg har holdt meg noe høyere enn normalt. Jeg har ikke funnet noe på nett, hverken på norsk eller engelsk på det å være pappa med diabetes. Er det noe dere kunne sett på? Nå er det trøtthet og frustrasjon som snakker, fra å ha to fulltidsjobber så har jeg tre :) Håper dere har en fin dag!

    30.08.2021 Behandling
  • Kan Glucofort kapsler reversere diabetes type 2?

    Har akkurat sett på en reklame om Glucofort kapsler som kan reversere diabetes type 2. Har dere noen erfaring med dette ?

    23.08.2021 Blodsukker
  • Hvor ofte bør jeg måle langtidsblodsukkeret mitt?

    Jeg fikk diagnosen diabetes type 2 i 2019. De 2 første årene målte jeg langtidsblodsukkeret (Hba1c) hver 3 måned. Men, nå har jeg ikke målt det på 4 mnd. Årsaken til det er at legen sa langtidsblodsukkeret mitt var så bra. Jeg synes det er lenge i mellom dersom jeg ikke skal måle det oftere. Er det virkelig greit at det går så lang tid mellom hver gang jeg måler langtidsblodsukkeret?

    31.07.2021 Blodsukker
  • Hvilke komplikasjoner kan oppstå etter mange år med diabetes?

    Jeg har diabetes type 2 og ønsker å vite om de komplikasjoner nedenfor kan oppstå på generelt grunnlag etter mange år med diabetes? -Tynnfibernevropati (legger) -Skulderproblematikk med smerter, inflammasjoner og frozen shoulder. -Smerter i leggene som ofte kommer om natten (nevropati?) -Pyrea

    11.05.2021 Behandling
  • Kan jeg bruke micro needling fra Dermapen?

    Hei Jeg er 50 år og har hatt diabetes type 1 i 38 år. Jeg er i god form, trener mye, røyker ikke, bruker insulinpumpe. Behandles også med Levaxin (lavt stoffskifte) og Candesertan (blodtrykksmedisin). Jeg har lest om micro needling med Dermapen, og har lyst til å gjøre dette. I en av artiklene sto det at det er kontraindisert ved diabetes. Stemmer det? I så fall hvorfor?

    29.04.2021 Annet
  • Kan jeg få insulinpumpe når jeg har diabetes type 2?

    Hei, Kan jeg som bor alene og bruker insulinpenn få innvilget insulin pumpe? På grunn av at jeg har dårlig regulert diabetes og sliter mye med angst. Eller er kriteriene så strenge at man må ha diabetes type 1(eller LADA) får å få det?

    30.03.2021 Hjelpemidler
  • Kan jeg bruke Ozempic når jeg har diabetes type 1?

    Hei Hvordan er det for oss med diabetes type 1 å bruke Ozempic? Jeg ser på diaforum at flere med type 1 har fått denne. Jeg har forsøkt Mysimba for vektnedgang. Fungerte best de første ukene. Har gått på de fra juni 2020. Har kuttet ut selv siden effekten er borte. Gikk ned 8 kg, opp igjen 6 kg til tross for medisin. Spurte behandler om å få Ozempic eller noen av de andre som er godkjent for vektreduksjon. Kunne ikke få noen av dem på grunn av økt fare for syreforgiftning hos oss med type 1. Hvorfor det når man fortsetter med insulin i tillegg? Jeg har BMI på 35, og den er ikke nedadgående. Og blir avvist på overvekts poliklinikk fordi jeg ikke er tykk nok. Hilsen ei som ønsker å gå ned i vekt.

    02.03.2021 Behandling