Siste besvarte spørsmål

 • Har jeg diabetes eller ikke?

  Hei! Jeg har tatt en glukosebelastning som viste 12,3 mmol/l etter to timer. Langtidsblodsukkeret mitt var imidlertid innenfor normalen, på 38 mmol/mol (5.6 %). Har jeg likevel diabetes? Jeg skal selvsagt til legen, men det er et par uker til. Kan nevne at jeg ellers er plaget med hyppige soppinfeksjoner, er ekstremt slapp og veldig tørst. Tisser ofte, men vet ikke hva som er ofte nok til å kvalifisere for poliuri.

  08.01.2022 Blodsukker
 • Fallskjermhopping med diabetes type 1?

  Hei, jeg har tenkt å ta fallskjermlappen. Jeg har diabetes type 1 og lurer på om det blir noe problem med tanke på å ta lappen?

  08.11.2021 Annet
 • Hvor lang tid tar det før metformin virker?

  Hei, jeg har hatt diabetes 2 noen år, men begynte ikke med medisiner før for en uke siden. Langtidsblodsukker låg på 64 mmol/mol (8 %) sist måling. Vi startet derfor opp med 500 mg metformin x 2 per dag for en uke siden. Jeg måler om morgen og det har det gått ned til ca.7.5 mmol/l, men trodde det skulle gå mer ned? Hvor lang tid går det før det kommer ned mot 6,0? Jeg holder meg i god form, trener 3 ganger per uke.

  02.10.2021 Behandling
 • Kan jeg klare meg uten insulininjeksjoner?

  Jeg fikk diabetes type 2 etter akutt bukspyttkjertelbetennelse for ca. 10 år siden. Jeg har brukt insulin Insulatard i ca. et år. Etter at jeg har startet på lavkarbo/ketokost med kun 2 måltider pr dag, har blodsukkeret blitt lavt og stabilt. Jeg har samtidig gått ned fra 12 enheter morgen/kveld til nå 5 enheter morgen og kveld. Like lavt blodsukker, men også for lavt innimellom. Kan jeg forsøke å slutte med insulin? Tar også metformin 500 mg to ganger daglig.

  30.09.2021 Behandling
 • Kan små endringer i øyet bedres med et stabilt bra blodsukker?

  Har fått påvist små endringer i øyets netthinne på grunn av diabetes type 2. Kan små øyeforandringer i øyets netthinne gå tilbake av seg selv ved stabilt blodsukker eller må det alltid behandles med ev. laser?

  27.09.2021 Blodsukker
 • Trenger jeg blodsukkersenkende medisiner når langtidsblodsukkeret er i normalområdet?

  Fikk diagnosen Diabetes 2 for 2,5 år siden etter at jeg fortalte legen at jeg hadde gått opp i vekt. Tar Jardiance. Var tilbake for noen uker siden og målte langtidsblodsukkeret, som da var på 38 mmol/mol og hadde gått ned 12 kilo siden mars 2020. Legen sa det var bra, men bør jeg fortsette med Jardiance? Har heller aldri hatt symptomer, hverken før diagnosen eller seinere.

  16.09.2021 Behandling
 • Har legen rett til å stoppe all blodsukkersenkende medisinering?

  Hei, jeg er en mann på 41 år som har diabetes 2. Jeg bruker nå ozempic og en halv tablett om morgenen og en halv om kvelden. Etter å ha tatt langtidsmåling nå, så får jeg beskjed om at jeg kan slutte på medisinene. Jeg syns det er ganske rart at legen plutselig mener at jeg bare kan slutte på medisiner. Blodet mitt klarer ikke å skille ut sukker, så hvordan skal det bli uten medisiner som stabiliserer dette? Har legen rett til å bare stoppe alt?

  08.09.2021 Behandling
 • Tips til en nybakt far med diabetes type 1?

  Hei! Jeg ble nettopp far og jeg skulle ønske at det var noe om det å være pappa med diabetes, tips og triks om hvordan håndtere fødsel, våkenetter, egne/barnets måltider og den økte aktiviteten når livet plutselig forandrer seg? Jeg trodde diabetesen skulle oppføre seg relativt likt, men gikk på en smell, alt er annerledes og jeg har holdt meg noe høyere enn normalt. Jeg har ikke funnet noe på nett, hverken på norsk eller engelsk på det å være pappa med diabetes. Er det noe dere kunne sett på? Nå er det trøtthet og frustrasjon som snakker, fra å ha to fulltidsjobber så har jeg tre :) Håper dere har en fin dag!

  30.08.2021 Behandling
 • Kan Glucofort kapsler reversere diabetes type 2?

  Har akkurat sett på en reklame om Glucofort kapsler som kan reversere diabetes type 2. Har dere noen erfaring med dette ?

  23.08.2021 Blodsukker
 • Hvor ofte bør jeg måle langtidsblodsukkeret mitt?

  Jeg fikk diagnosen diabetes type 2 i 2019. De 2 første årene målte jeg langtidsblodsukkeret (Hba1c) hver 3 måned. Men, nå har jeg ikke målt det på 4 mnd. Årsaken til det er at legen sa langtidsblodsukkeret mitt var så bra. Jeg synes det er lenge i mellom dersom jeg ikke skal måle det oftere. Er det virkelig greit at det går så lang tid mellom hver gang jeg måler langtidsblodsukkeret?

  31.07.2021 Blodsukker